Paar dagen Lake toba, Samosir - Reisverslag uit Samosir, Indonesië van Inge Goossen - WaarBenJij.nu Paar dagen Lake toba, Samosir - Reisverslag uit Samosir, Indonesië van Inge Goossen - WaarBenJij.nu

Paar dagen Lake toba, Samosir

Door: ingegoossen

Blijf op de hoogte en volg Inge

28 Augustus 2011 | Indonesië, Samosir

Interessante geschiedenis heeft dit eilandje in Sumatra. Het meer is een vulkaan, die er eeuwen geleden voor gezorgd heeft dat, na de uitbarsting, het klimaat op een groot gedeelte van de aarde veranderde. Op Samosir (eiland in Lake Toba) leeft de Batak stam. Veel leven ze nog in de traditionele Batak huizen, echt een hele mooie / aparte architectuur. Daarnaast bouwen ze deze huizen in het 'klein' na voor de overledenen. Deze graftombes vindt je over het hele eiland in verschillende formaten en designs. Soms liggen er hele families, soms hele dorpen en soms een setje. Vroeger hadden deze mensen dan wel de lugubere gewoonte om bij overtreding van de wet, de overtredende in te smeren met chili en knoflook dan te vermoorden om vervolgens op te peuzelen. Gelukkig hebben ze deze gewoonte afgeleerd :-)

Een heerlijk begin van mijn reis is dit eilandje. Lekker zwemmen in het grote meer,scooter huren om het eiland te verkennen, op zoek te gaan naar de hot spring, die dan vervolgens een zwembad gevuld met de hot spring blijkt te zijn en uiteraard verdwalen op een weg zonder kruisingen of afslagen...

We mochten een familiefeest meemaken en hebben hele interessante gesprekken met ondernemende dames gehad.Grappig dat je denkt dat de vrouwen hier toch wel onderdanig zijn, maar het tegendeel bleek waar. Een dame runt samen met haar man een restaurant met kookschool en een andere dame is alleenstaande moeder die o.a. door wiet te smokkelen en knetterhard te werken het geld bij elkaar had gespaard om een restaurant te openen. Haar dochter is net geslaagd aan de universiteit.

• 28 Augustus 2011 - 10:42

July Spangenberg:

Top; ik word weer helemaal enthousiast als ik je verhaal en foto's zie. Fantastisch uitzicht vanaf jullie balconia he!

• 28 Augustus 2011 - 15:58

Ronald:

Erg leuke foto's ! heb je nog een beetje leren koken?
    Nu hopen op de zon!

Veel plezier!!

• 28 Augustus 2011 - 16:00

Ja Nog Een Keer...:

Ziet er trouwens erg 5 sterren uit daar! :P

• 28 Augustus 2011 - 17:20

Wicky:

Hey moppie, wat een type en fotowerk voor iemand die pas weg is.... Niet te veel achter de pc zitten, he!

En kijk ff de instellingen van je camera na, sommige foto's zijn een beetje flets. Kan aan de contrastinstellingen liggen... Kijk maar ff wat je met mijn ongevraagde advies/suggestie doet

KUS

• 28 Augustus 2011 - 20:18

Cecile:

Hai lieverd! Ziet er goed uit allemaal!! Wij net terug uit Italie met de kids, ook fantastisch maar even wat anders dan reizen! Blijft leuk te zien!~Maar wij ook supervakantie gehad! Lekker weer met ook de 30 graden en meer zon als dat ik bij jou zie....misschien moet je wat meer offeren dan fanta :)) Geniet er lekker van en dan staat het ontbijtje met warme broodjes uit de oven snel weer klaar!! X-C

• 30 Augustus 2011 - 17:54

TamTam:

Hey lieve Ingepingelingetingeling,

Ziet er allemaal gaaf uit zeg! Je bent nog geen week weg en hebt al heel wat gezien en gedaan, echt heel erg leuk om de reisverhalen te lezen. Hoe was het weerzien met je zussie?

Heel veel plezier met alles wat je nog gaat doen, ENJOY!!!

Dikke X, TamTam

• 31 Augustus 2011 - 19:54

Ingos!:

Wat ziet het er allemaal goed uit!! Echt helemaal genieten. Dikke knuffel