2 September
Door: ingegoossen
Blijf op de hoogte en volg Inge
02 September 2011 | Indonesië, Berastagi
Uiteraard niet voordat we een kookworkshop hebben gedaan met heerlijke recepten plus het ook nog lekker zelf op mochten eten op een soort van bergje met superuitzicht op het meer, nog een keer de scooter hebben gehuurd om het graf van de koning te bezoeken en het hoogste punt van Samosir op te zoeken voor mooie kiekjes.
Na 7 uur hobbelen in een soort van minibus. beland in Tanjung Balai, zodat sas naar Maleisië kan gaan met de ferry. Nou daar hadden ze volgens mij nog bijna nooit een blanke gezien. De meeste waren behoorlijk in shock toen ze ons zagen :). Aangekomen in het hotel blijkt alles maar dan ook alles plat te liggen ivm de Ramadanweek. Dus ook geen ferry. De mensen in het veel te grote hotel ten opzichte van het hele kleine plaatsje waren super behulpzaam en hebben uren met ons naar een oplossing gezocht, omdat sas toch voor de 3e het land uit moest zijn. Helaas niet gelukt en gaan we onze tijd ' uitzitten' in Berastagi. Heel mooi plaatsje naast 2 vulkanen, bij watervallen en unieke dorpjes.
Heerlijk met veel te veel mensen in een klein busje gezeten op een weg met een boel kuilen en een chauffeur die om welke reden dan ook enorme haast had.
Alle prijzen reizen hier de pan uit ivm de Ramadan, maar ook dat mocht de pret niet drukken!
Gisteren de vulkaan Sibayak beklommen met een hele stoere gids. Hij kan uit stilstand 7 mensen verslaan als het moet en 6 maanden overleven in de jungle (naar eigen zeggen :)), Nou dat klimmen was ik echt niet meer gewend zeg, maar heel erg gaaf. Op de top allemaal gaten in de vulkaan waar met volle snelheid stoom met geweldige stank uitkomt. Gelukkig konden we na de pittige afdaling bijkomen in de zwembaden gevuld met de warmwaterbronnen. Onderweg wat andere backpackers en locals ontmoet waar we tot diep in de nacht mee geborreld hebben. Konden we ons hotel niet meer in, blijkbaar moesten we voor 12 uur 'tuis' zijn. gelukkig konden de locals ons helpen en na een aantal telefoontjes konden we via de achteringang naar binnen.
02 September 2011 - 17:36
Controleures :
goed gekeurd! Ik zeg; leuke selectie foto's en goed verhaal! ;)
Moeten we zo ondertussen niet naar bed? Bijna klaar met foto's kopiëren. Kus -
02 September 2011 - 20:38
Deborah:
Hey inge!! & Sas natuurlijk :D
Super die foto`s , en dat eten allemaal het ziet er te lekker uit hahaha .. :)
Nou we houden de reisverslagen in de gaten, erg leuk om te lezen.. !!
Groetjesss xxx Deborah -
04 September 2011 - 12:14
Maartje:
Ziet er heeeerlijk uit allemaal... Zowel het eten, als het uitzicht. Lekker ontdekken! Wat is je volgende bestemming? Kus, Maartje (van Huib ;-)) -
05 September 2011 - 18:14
Nicole:
Hi Ing,
Leuk joh zo'n kookworkshop! Het was vast lekker!
Grappig om te lezen zo wat jij zoal doet en ik ben gewoon mijn leventje hier aan het doen ;)
Tja en op tijd thuis zijn...hihi leuke foto's ook.
Ben je nu eigenlijk alleen met Sas of is die vriendin er ook nog bij?
Veel plezier verder!
Take care.
Liefs, Nicole -
07 September 2011 - 19:11
Renéetje:
hai lieve Ing, I envy you!! Ziet er goed en mooi uit. Ontzettend leuk om te lezen. Heel veel plezier nog en veel mooie avonturen gewenst...die zullen we dan wel lezen! Dikke kus -
08 September 2011 - 07:20
Sassie:
leuk al die foto's maar waar is de ongecensureerde versie ;-)
XX -
08 September 2011 - 15:37