Waar gaat de reis heen - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Inge Goossen - WaarBenJij.nu Waar gaat de reis heen - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Inge Goossen - WaarBenJij.nu

Waar gaat de reis heen

Door: inge Goossen

Blijf op de hoogte en volg Inge

10 November 2011 | Maleisië, Kuala Lumpur

Gisteren weer aangekomen in KL. Gelukkig weer in de regen naar een hotel gezocht en hoefde we daar iig niet van af te kicken :). Wel een superleuk guesthouse gevonden, waarvan de 'moedervestiging' zelfs een prive bioscoop heeft. Maarja dat is van latere zorg, eerst moeten er visums geregeld worden.
Dus daar gaan we de volgende ochtend vroeg maar meteen mee beginnen. We gaan lopend naar de Indiase ambassade. Alhoelwel we van te voren wisten dat het een aardig tochtje was, viel het bergopwaards plus de volle zon op het hoofdje nog best tegen. Wel een nieuw stukje KL ontdekt en nieuwe dingen gezien om te ondekken nl. vlinderfarm, vogelzoo, mega grote moskee enz enz allemaal in een soort van heel groot park. Maarja dat dus allemaal voor latere zorg.
Toen we de weg voor de 100ste keer vroegen en ditmaal aan een meneer van een soort van graafmachine, kwam hij ons achterna om ons op deze machine een lift te geven...hahah dat is toch wel de stoerste lift die ik tot nu toe gehad heb :) Daar aangekomen zijn we te laat en worden we vriendelijk verwezen naar het visumburo, wat hemelsbreed 500 meter van ons guesthouse afzit. Hmmmmm ach die 2 uur bikkelen was best leuk :S
Terug met de taxi en jahoor bij het visumburo kunnen we ook niet meer terecht en we komen ook mensen tegen die aangeven dat het wel heel lastig kan gaan worden. Tja de reden dat we een visum voor India willen hebben, is dat via Dehli de goedkoopste vluchten naar Nepal gaan, maarja als het heel lastig wordt en we moeten ook nog eerst het weekend afwachten, dan toch misschien maar de Myanmar ambassade proberen. Daar ook maar de taxi heen genomen en deze is uiteraard ook gesloten voor het aanvragen van visa. Dus dat wordt een weekendje sight seeing in KL.

We zitten wel in een heel leuk gedeelte van de stad, het oude gedeelte en dus ook redelijk dicht bij het park. Dus het weekend daar lekker doorgebracht, beetje gewindowshopt, want kopen is gewoon nog duurder dan in NL, naar het butterfly farm geweest en een beetje gegluurd over het hek van de birdfarm. Dit was omdat de entree echt voor rijke toeristen was en wij dat ff niet zijn in zo'n dure stad. Verder wat hertjes gezien en die mega grote moskee, nog wat gewinkeld en nog wat gewinkeld. Zelf ben ik niet zo'n winkelaar, maar mn reisgenoot heeft t weekend van zn leven gehad ;) Enneh het regende ook nog eens wat tussendoor, dus konden ook met een gerust hartje naar de bios (incl verse popcorn :))

Maandag vroeg op, om weer naar de indiase ambassade te gaan, waar we met moeite werden binnen gelaten en toen we eindelijk aan de beurt waren, begon het chicky ons ervan te overtuigen dat het onmogelijk was om een visa voor welk land dan ook aan te vragen in Maleisie. Dit omdat we al een visum voor Maleisie hadden ?!?! Nou ik wist dat die indiers raar waren, maar dat ze zo raar waren en ook nog met volle overtuiging, nee dat had ik toch weer net niet achter ze gezocht.
Dus weer terug naar het visumburo, waar het invullen van het formulier geen problemen geeft.
Totdat we na 5 uur!!! aan de beurt zijn en de dame ons vertelt dat we eerst de aanvraag moeten indienen, dan gaan zij ons checken in NL. Dat duurt min 5 werkdagen, vervolgens moeten we dan ons paspoort brengen en dan duurt het nog eens minimaal 3 werkdagen voordat ze het beruchte stickertje erin geplant hebben. Dat zou dus nog 2 weken KL betekenen en dat terwijl we nu echt alles wel gezien hebben.

Wat nu ??? Eerst maar weer een avondje doorbrengen in het internetcafe om alle opties die er zijn...en dat zijn er niet veel als je toch allebei net een ander gedeeltje van azie al hebt gezien en wel graag nieuwe dingen wilt gaan ontdekken.
Onder het genot van een biertje kwam Rollo met het geniale idee om de omgekeerde trans mongolie express te gaan doen en te starten in het zuiden van China, want daar gaan goedkope vluchten op.

Dat is wel een onderzoekje waard. En na wat internetten, komen we erachter dat je in 1 dag het visum kan regelen. Dus ticket boeken en de volgende dag visum regelen. Tja het kost een paar centen, maar dan heb je wel wat.
De 16e 's avonds hebben we alles: - busticket KL--Singapore, visum china, ticket Singapore---Guangzhou Whoop whoop we hebben weer een missie :D

• 30 November 2011 - 21:07

Zusje Van Je Broertj:

Jemig wat een gezeur geweest zeg! Maar wel leuk dat jullie nog wel wat van KL hebben gezien. Wist helemaal niet dat er een butterfly farm zat. Leuke foto's!
    Kus!